Заврши одбележувањето на „Денови на Општина Центар“

Активности, Култура, Образование|

Со делењето на 150 пакети со хигиенски и прехранбени... Повеќе → Заврши одбележувањето на „Денови на Општина Центар“

Споменикот за Горан Стефановски е готов и ќе биде поставен во неговото Дебар Маало

Активности, Култура|

Во чест на починатиот писател, режисер, сценарист,... Повеќе → Споменикот за Горан Стефановски е готов и ќе биде поставен во неговото Дебар Маало

Богдановиќ: Општина Центар останува доследна на своите заложби за развој на културата

Активности, Култура|

Во Општина Центар  официјално започна со работа... Повеќе → Богдановиќ: Општина Центар останува доследна на своите заложби за развој на културата

Огласи за стипендии на ученици од ООУ-а од областите на културата, науките и спортот

Култура, Образование, Спот и млади|

Општина Центар и оваа година објави огласи за доделување на... Повеќе → Огласи за стипендии на ученици од ООУ-а од областите на културата, науките и спортот

Конзервација и реставрација на излозите и рекламите на 18 дуќани во Стара скопска чаршија

Култура, Проекти|

Општина Центар во соработка со Министерствотo за економија... Повеќе → Конзервација и реставрација на излозите и рекламите на 18 дуќани во Стара скопска чаршија

Листа на прифатени проекти и одобрени средства по Конкурс за финансирање на проекти од областа на сценската уметност за 2020 година

Култура|

Апликант Проект Доделени средства Здружение за хумано –... Повеќе → Листа на прифатени проекти и одобрени средства по Конкурс за финансирање на проекти од областа на сценската уметност за 2020 година

Емотивно видео од соработниците и пријатели на Горан Стефановски за неговиот роденден

Активности, Култура|

На денешен ден, пред 68 години во Битола е роден Горан... Повеќе → Емотивно видео од соработниците и пријатели на Горан Стефановски за неговиот роденден

Привршуваат градежните активности во Културно социјалниот простор ЈАДРО

Активности, Култура|

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, во... Повеќе → Привршуваат градежните активности во Културно социјалниот простор ЈАДРО

Независната културна сцена за прв пат ќе добие свој дом во Општина Центар

Активности, Култура|

По примерот на големите светски градови, за прв пат во... Повеќе → Независната културна сцена за прв пат ќе добие свој дом во Општина Центар

Оглас за додлеување стипендии на талентирани ученици од основните општински училишта од областа на културата

Култура, Образование, Спот и млади|

Врз основа на член 50 став 1 од Законот за локалната... Повеќе → Оглас за додлеување стипендии на талентирани ученици од основните општински училишта од областа на културата

Close Search Window