Активности, Култура|

На реноминарниот натпревар што се одржа во Виена, македонските балерини во јуниорска категорија триумфираа со изведба на фрагмент од балетот „Сон на летната ноќ“, под менторство на директорката на училиштето, Александра Никифоровски и балетскиот педагог и поранешeн балетски солист Елена Митевска. Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, им додели пофалници на младите балерини од интернационалното училиште за балет „Булфрогс балет“ кои освоија прво место на Европското балетско гран-при.

Општина Центар преку својата програмата за култура, ќе продолжи да ги поддржува младите уметници кои се наши амбасадори во светот.

Comments are closed.

Close Search Window