По 12 години, Општина Центар ја реконструира улицата „Мирче Оровчанец“

Активности|

Општина Центар денес завршува со реконструкцијата на... Повеќе → По 12 години, Општина Центар ја реконструира улицата „Мирче Оровчанец“

Во тек е поставување на дезинфекциски гелови за раце во влезовите на зградите во Центар

Активности|

Во Општина Центар во тек е поставување на геловите за... Повеќе → Во тек е поставување на дезинфекциски гелови за раце во влезовите на зградите во Центар

Општина Центар ги дезинфицира станбените згради и јавните површини

Активности|

И денес екипи на Општина Центар ги дезинфицираат зградите... Повеќе → Општина Центар ги дезинфицира станбените згради и јавните површини

Јавен повик за доделување субвенција за проектот „Сервис за стари“

Проекти|

Врз основа на член 36 од Статутот на Општина Центар-Скопје... Повеќе → Јавен повик за доделување субвенција за проектот „Сервис за стари“

Основните училишта во Центар започнаа со реализација на електронска настава

Активности, Образование|

Како резултат на актуелната состојба со вирусот КОВИД – 19... Повеќе → Основните училишта во Центар започнаа со реализација на електронска настава

Општина Центар со скратено работно време до 14:00 часот

Активности|

Поради новонастанатата состојба со ширењето на Корона... Повеќе → Општина Центар со скратено работно време до 14:00 часот

Учениците од центарските основни училишта ќе учат онлајн

Активности, Образование|

На денешната работна средба на градоначалникот на Општина... Повеќе → Учениците од центарските основни училишта ќе учат онлајн

Општина Центар и здружението „Хуманост“ формираат мобилен тим за помош на стари лица

Активности|

Општина Центар во соработка со Здружението за поддршка и... Повеќе → Општина Центар и здружението „Хуманост“ формираат мобилен тим за помош на стари лица

Вработените во ООУ „Ј.Х. Песталоци“ со активности за време на дежурствата

Активности|

Во периодот на ротациони дежурства низ општинските основни... Повеќе → Вработените во ООУ „Ј.Х. Песталоци“ со активности за време на дежурствата

Потврди за редовност од основните училишта и градинките и по електронски пат

Активности|

Од утре, петок (13.3.2020), од сите општински градинки и училишта... Повеќе → Потврди за редовност од основните училишта и градинките и по електронски пат

Close Search Window