Оглас за додлеување стипендии на талентирани ученици од основните општински училишта од областа на културата

Култура, Образование, Спот и млади|

Врз основа на член 50 став 1 од Законот за локалната... Повеќе → Оглас за додлеување стипендии на талентирани ученици од основните општински училишта од областа на културата

Оглас за доделување на спортски стипендии на талентирани спортисти од општинските основни училишта

Образование, Спот и млади|

Врз основа на член 50, став 1 од Законот за локална самоуправа... Повеќе → Оглас за доделување на спортски стипендии на талентирани спортисти од општинските основни училишта

Одржана свечена церемонија по повод отворањето на ООУ „ Киро Глигоров“ – Богдановиќ: Децата од Капиштец ќе учат во ново, и на овие простори, најмодерно училиште

Активности, Образование|

Под слоганот „За среќно детство“, денеска во присуство на... Повеќе → Одржана свечена церемонија по повод отворањето на ООУ „ Киро Глигоров“ – Богдановиќ: Децата од Капиштец ќе учат во ново, и на овие простори, најмодерно училиште

Соопштение за јавност

Активности, Образование|

Почитувани, Новото општинско училиште „Киро Глигоров“ во... Повеќе → Соопштение за јавност

Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Активности, Образование, Пресс|

По повод почетокот со работа на новото основно општинско... Повеќе → Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

ООУ „Киро Глигоров’ ја стартува новата учебна година – Приемот на првите ученици е на 2 септември

Образование|

Општина Центар информира дека новото општинско училиште во... Повеќе → ООУ „Киро Глигоров’ ја стартува новата учебна година – Приемот на првите ученици е на 2 септември

Новото основно училиште во општина Центар ќе го носи името „Киро Глигоров“ – Советот на општина Центар го усвои името избрано на јавна анкета

Образование|

На денешната 33-та седница, Советот на Општина Центар го... Повеќе → Новото основно училиште во општина Центар ќе го носи името „Киро Глигоров“ – Советот на општина Центар го усвои името избрано на јавна анкета

Во седумте основни општински училишта jазиците на помалите етнички заедници, изборен предмет за трето одделенците

Образование|

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020... Повеќе → Во седумте основни општински училишта jазиците на помалите етнички заедници, изборен предмет за трето одделенците

Нова фасадна столарија, поткровна конструкција и електрична инсталација – Продолжува обновата на ООУ „Димитар Миладинов“

Активности, Образование|

Општина Центар информира дека во тек е замена на фасадната... Повеќе → Нова фасадна столарија, поткровна конструкција и електрична инсталација – Продолжува обновата на ООУ „Димитар Миладинов“

Богдановиќ и Царовска во посета на градинката „Кочо Рацин“, платите на вработените покачени за 16%

Активности, Образование|

Градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ, заедно... Повеќе → Богдановиќ и Царовска во посета на градинката „Кочо Рацин“, платите на вработените покачени за 16%

Close Search Window