Ново детско игралиште во дворот на ООУ „11 Октомври“

Активности|

Општина Центар продолжува со изградба на модерни и... Повеќе → Ново детско игралиште во дворот на ООУ „11 Октомври“

Општина Центар набави нови специјални комунални возила – метларки

Активности|

Општина Центар обезбеди нови 16.219.000,00 денари од општинскиот... Повеќе → Општина Центар набави нови специјални комунални возила – метларки

Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори

Активности|

ПОПИС НА НАСЕЛЕНИЕТО, ДОМАЌИНСТВАТА И СТАНОВИТЕ ВО... Повеќе → Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори

Уште два угостителски објекти во Центар добија решенија за преземање мерки за намалување на бучава

Активности|

Редовните контроли на терен за мерење бучава од гласна... Повеќе → Уште два угостителски објекти во Центар добија решенија за преземање мерки за намалување на бучава

Општина Центар набави цистерна за чисти и уредени општински улици

Активности|

Општина Центар ја реализираше набавката на едно специјално... Повеќе → Општина Центар набави цистерна за чисти и уредени општински улици

Интерен оглас 3/2021 за пополнување на работно место со унапредување

Uncategorized|

Врз основа на  член 10, 30, 48 и 49 од Законот за... Повеќе → Интерен оглас 3/2021 за пополнување на работно место со унапредување

За седум дена санкционирани се 163 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Uncategorized|

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка... Повеќе → За седум дена санкционирани се 163 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Започнува реконструкцијата на улицата „Народен Фронт“

Активности|

Од денес, 26.7.2021 (понеделник), започнува комплетната... Повеќе → Започнува реконструкцијата на улицата „Народен Фронт“

Центар ќе издава одобренија за вршење дејност надвор од деловен простор

Активности, Совет|

Советот на Општина Центар ја усвои Одлуката за утврдување... Повеќе → Центар ќе издава одобренија за вршење дејност надвор од деловен простор

Мерењата за бучава продолжуваат и наредните денови – уште два угостителски објекти со Решенија за преземање мерки за намалување на гласноста

Активности|

Секторот за инспекциски работи на Општина Центар... Повеќе → Мерењата за бучава продолжуваат и наредните денови – уште два угостителски објекти со Решенија за преземање мерки за намалување на гласноста

Close Search Window