Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации  каде може да паркирате во Центар

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Општина Центар го претставува урбаното јадро на градот Скопје, а со тоа ја носи и одговорноста да биде пример за сите други локални самоуправи. 

Се фокусираме на реалните потреби на жителите на Центар, но исто така, општината континуирано ја развиваме и поставуваме нови стандарди за поквалитетен живот и исполнето секојдневие за сите граѓани.

Со Почит, 

Градоначалник м-р Горан Герасимовски

Моментален број на рециклирани шишиња во Општина Центар
За повеќе информации кликнете го следниов линк poc.mk

Камерите на ул. “Орце Николов“, поставени во рамки на интегрираниот систем за паметно паркирање, не се активни.
По завршување на постапка на општината за усогласување на овој проект со Законот за заштита на личните податоци и информирање на граѓаните, системот за паметно паркирање ќе биде ставен во функција.

ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВО ФАЗА НА ЈАВНА АНКЕТА

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

Герасимовски: Здравата, чиста и еколошка исхрана треба да стане правило, а не исклучок

Активности

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, заедно со министерот... Повеќе → Герасимовски: Здравата, чиста и еколошка исхрана треба да стане правило, а не исклучок

20 нови јавори и друго зеленило во дворот на новата детска градинка во населба Пролет

Активности

Општина Центар многу наскоро ќе започне со изградба на првата детска... Повеќе → 20 нови јавори и друго зеленило во дворот на новата детска градинка во населба Пролет

Во текот на една недела санкционирани 238 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Uncategorized

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Во текот на една недела санкционирани 238 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Од денес, паркиралиштата на ул. Орце Николов во Дебар Маало стануваат резидентни паркиралишта

Uncategorized

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи“ на Општина... Повеќе → Од денес, паркиралиштата на ул. Орце Николов во Дебар Маало стануваат резидентни паркиралишта

Герасимовски: Лични асистенти и во летниот распуст ќе посетуваат ученици со попреченост во развојот три пати во неделата

Активности

Општина Центар за првпат и за време на летниот распуст обезбедува лични... Повеќе → Герасимовски: Лични асистенти и во летниот распуст ќе посетуваат ученици со попреченост во развојот три пати во неделата

[wpfd_category id="58"]
[wpfd_category id="77"]

Официјална
ГИС мапа на Општина Центар

Детално за општината

Општина Центар е прва општина во Македонија која го воведе ГИС (Географски Информациски Систем) порталот, со што го олесни и поедностави пристапот на информации до граѓаните за урбанистичкото планирање во општината.

Со воведувањето на оваа технологија, секој оној кој е заинтересиран за урбанистичкото планирање, но и за изгледот на важечките Детални Урбанистички Планови, може од својот компјутер да пристапи до сервисот и да се информира речиси за секој детал во постапката за носење на ДУП-овите.

centar satelitska dupovi i cetvrti
_uploads_thumbs_resize_800x420_348650

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window