Герасимовски: Нов концепт и локација на читалната „Ацо Шопов“

Активности, Култура|

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, ја... Повеќе → Герасимовски: Нов концепт и локација на читалната „Ацо Шопов“

Цветно дефиле на децата од Центар

Активности, Култура|

По повод доаѓањето на пролетта и чествување на екологијата,... Повеќе → Цветно дефиле на децата од Центар

Герасимовски: Ацо Шопов ги прошири границите на македонската литература

Активности, Култура|

Општина Центар заедно со Францускиот институт во Скопје... Повеќе → Герасимовски: Ацо Шопов ги прошири границите на македонската литература

Герасимовски: Трудовите на студентите за нов студентски кампус се резултат на добрата соработка на Центар со Архитектонскиот факултет

Активности, Култура|

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски... Повеќе → Герасимовски: Трудовите на студентите за нов студентски кампус се резултат на добрата соработка на Центар со Архитектонскиот факултет

Герасимовски: Десет ученици и студенти од Центар се добитници на наградата „Феникс“ за 2022 година

Активности, Култура, Образование, Спорт и млади|

Денес во салата за состаноци на Советот, на пригодна... Повеќе → Герасимовски: Десет ученици и студенти од Центар се добитници на наградата „Феникс“ за 2022 година

Оглас за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на културата од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје за учебната 2022/2023 година

Култура, Образование|

Врз основа на член 50 став 1 од Законот за локалната... Повеќе → Оглас за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на културата од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје за учебната 2022/2023 година

Герасимовски: Нов мурал и театарски перформанс по повод роденденот на великанот Горан Стефановски

Активности, Култура|

Општина Центар одбележа 70 години од раѓањето на... Повеќе → Герасимовски: Нов мурал и театарски перформанс по повод роденденот на великанот Горан Стефановски

Општина Центар го започна одбележувањето на 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески

Култура, Проекти|

Општина Центар успешно ја реализира првата фаза од... Повеќе → Општина Центар го започна одбележувањето на 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески

Оглас за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на културата од општинските основни училишта

Култура, Образование|

Врз основа на член 50 став 1 од Законот за локалната... Повеќе → Оглас за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на културата од општинските основни училишта

Делегација на Општина Центар, предводена од градоначалникот Богдановиќ, во посета на Стар Град во Белград

Активности, Култура, Образование, Спорт и млади|

Делегација на Општина Центар, предводена од... Повеќе → Делегација на Општина Центар, предводена од градоначалникот Богдановиќ, во посета на Стар Град во Белград

Close Search Window