Нови паркови, детски игралишта и паркинзи – се одржаа буџетските форуми на Општина Центар за 2020. година

Активности, Култура, Образование, Проекти, Совет|

Општина Центар ги одржа двете сесии на буџетските форуми за... Повеќе → Нови паркови, детски игралишта и паркинзи – се одржаа буџетските форуми на Општина Центар за 2020. година

Центарци преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар

Активности, Култура, Образование, Прес, Совет, Спорт и млади|

Почнувајќи од денеска, секој жител на Општина Центар  ќе... Повеќе → Центарци преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар

Заврши одбележувањето на „Денови на Општина Центар“

Активности, Култура, Образование|

Со делењето на 150 пакети со хигиенски и прехранбени... Повеќе → Заврши одбележувањето на „Денови на Општина Центар“

Споменикот за Горан Стефановски е готов и ќе биде поставен во неговото Дебар Маало

Активности, Култура|

Во чест на починатиот писател, режисер, сценарист,... Повеќе → Споменикот за Горан Стефановски е готов и ќе биде поставен во неговото Дебар Маало

Богдановиќ: Општина Центар останува доследна на своите заложби за развој на културата

Активности, Култура|

Во Општина Центар  официјално започна со работа... Повеќе → Богдановиќ: Општина Центар останува доследна на своите заложби за развој на културата

Огласи за стипендии на ученици од ООУ-а од областите на културата, науките и спортот

Култура, Образование, Спорт и млади|

Општина Центар и оваа година објави огласи за доделување на... Повеќе → Огласи за стипендии на ученици од ООУ-а од областите на културата, науките и спортот

Конзервација и реставрација на излозите и рекламите на 18 дуќани во Стара скопска чаршија

Култура, Проекти|

Општина Центар во соработка со Министерствотo за економија... Повеќе → Конзервација и реставрација на излозите и рекламите на 18 дуќани во Стара скопска чаршија

Листа на прифатени проекти и одобрени средства по Конкурс за финансирање на проекти од областа на сценската уметност за 2020 година

Култура|

Апликант Проект Доделени средства Здружение за хумано –... Повеќе → Листа на прифатени проекти и одобрени средства по Конкурс за финансирање на проекти од областа на сценската уметност за 2020 година

Емотивно видео од соработниците и пријатели на Горан Стефановски за неговиот роденден

Активности, Култура|

На денешен ден, пред 68 години во Битола е роден Горан... Повеќе → Емотивно видео од соработниците и пријатели на Горан Стефановски за неговиот роденден

Привршуваат градежните активности во Културно социјалниот простор ЈАДРО

Активности, Култура|

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, во... Повеќе → Привршуваат градежните активности во Културно социјалниот простор ЈАДРО

Close Search Window