Утре започнува втората фаза од реконструкцијата на улицата „Орце Николов“ во Општина Центар

Активности, Прес|

Утре, вторник (25.5.), Општина Центар ја започнува втората фаза... Повеќе → Утре започнува втората фаза од реконструкцијата на улицата „Орце Николов“ во Општина Центар

Реакција на градоначалник на Општина Центар, Саша Богдановиќ на новинарски текст од 17.5.2021

Прес|

Почитувани, Во однос на ставот на Комисијата за локална... Повеќе → Реакција на градоначалник на Општина Центар, Саша Богдановиќ на новинарски текст од 17.5.2021

Богдановиќ: Наместо со празни обвинувања, ВМРО-ДПМНЕ да се вклучат со конкретни предлози

Активности, Прес|

ВМРО-ДПМНЕ и вчера, по којзнае кој пат, повторно излезе со... Повеќе → Богдановиќ: Наместо со празни обвинувања, ВМРО-ДПМНЕ да се вклучат со конкретни предлози

Центарци преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар

Активности, Култура, Образование, Прес, Совет, Спот и млади|

Почнувајќи од денеска, секој жител на Општина Центар  ќе... Повеќе → Центарци преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар

Успешната соработка на Општина Центар со Градот Скопје е само показател дека заеднички преземаме активности и иницијативи за урбано и модерно живеење во Центар и Скопје.

Прес|

Реконструкцијата на улицата „11 Октомври” е новата... Повеќе → Успешната соработка на Општина Центар со Градот Скопје е само показател дека заеднички преземаме активности и иницијативи за урбано и модерно живеење во Центар и Скопје.

Општина Центар реализираше 101% од приходите на буџетот во 2019 година

Прес|

На денешната прес-конференција одржана во салата за... Повеќе → Општина Центар реализираше 101% од приходите на буџетот во 2019 година

Богдановиќ: Извештај за 28 предмети за склучени договори за отуѓување на градежно земјиште предадени во ОЈО за гонење организиран криминал

Прес|

Со Одлука за вршење на работите за располагање со градежно... Повеќе → Богдановиќ: Извештај за 28 предмети за склучени договори за отуѓување на градежно земјиште предадени во ОЈО за гонење организиран криминал

Градоначалникот Богдановиќ ги презентираше придобивките од новиот ДУП Градска четврт И 06 – Пролет

Активности, Прес|

Денеска, на прес-конференција, градоначалникот на Општина... Повеќе → Градоначалникот Богдановиќ ги презентираше придобивките од новиот ДУП Градска четврт И 06 – Пролет

Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Активности, Образование, Прес|

По повод почетокот со работа на новото основно општинско... Повеќе → Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Богдановиќ: Не се откажуваме од мораториумот

Прес|

Општина Центар со разочарување ја прими веста дека вчера... Повеќе → Богдановиќ: Не се откажуваме од мораториумот

Close Search Window