Општина Центар со донација за Републичкото здружение на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија „Тга за југ“

Активности, Образование|

Општина Центар обезбеди донација за сите учесници во... Повеќе → Општина Центар со донација за Републичкото здружение на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија „Тга за југ“

Литературен конкурс за учениците од Центар

Образование|

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари,... Повеќе → Литературен конкурс за учениците од Центар

Општина Центар: Нема да дозволиме приватно средно училиште во ООУ „Киро Глигоров“

Активности, Образование|

Општина Центар ги демантира информациите во јавноста, дека... Повеќе → Општина Центар: Нема да дозволиме приватно средно училиште во ООУ „Киро Глигоров“

Општина Центар усвои Стратегија за меѓуетничка интеграција во образованието

Образование, Совет|

Советот на Општина Центар на последната, 59-та седница... Повеќе → Општина Центар усвои Стратегија за меѓуетничка интеграција во образованието

ООУ „Киро Глигоров“ во потесен избор за наградата на ЕУ за современа архитектура, Мис ван дер Рое 2022

Активности, Образование|

Општинското основно училиште „Киро Глигоров“ влезе во... Повеќе → ООУ „Киро Глигоров“ во потесен избор за наградата на ЕУ за современа архитектура, Мис ван дер Рое 2022

Нови паркови, детски игралишта и паркинзи – се одржаа буџетските форуми на Општина Центар за 2020. година

Активности, Култура, Образование, Проекти, Совет|

Општина Центар ги одржа двете сесии на буџетските форуми за... Повеќе → Нови паркови, детски игралишта и паркинзи – се одржаа буџетските форуми на Општина Центар за 2020. година

Центарци преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар

Активности, Култура, Образование, Прес, Совет, Спорт и млади|

Почнувајќи од денеска, секој жител на Општина Центар  ќе... Повеќе → Центарци преку анкетен прашалник ќе учествуваат во подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар

Донација за поубав престој на децата од градинката “Наум Наумовски Борче” во Центар

Активности, Образование|

Општина Центар и општествено одговорните компании во... Повеќе → Донација за поубав престој на децата од градинката “Наум Наумовски Борче” во Центар

Заврши одбележувањето на „Денови на Општина Центар“

Активности, Култура, Образование|

Со делењето на 150 пакети со хигиенски и прехранбени... Повеќе → Заврши одбележувањето на „Денови на Општина Центар“

Донација од 60 преносливи компјутери за основните училишта во Општина Центар

Активности, Образование|

Со поддршка од неколку општествено одговорни компании, а во... Повеќе → Донација од 60 преносливи компјутери за основните училишта во Општина Центар

Close Search Window