Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации  каде може да паркирате во Центар

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Центар и на мене како нејзин градоначалник.

Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Срдечен поздрав, Градоначалник Саша Богдановиќ

ДУП Во фаза на јаван анкета

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за ДУП Градска четврт Ц 01 – Мал Ринг 1

Активности

Врз основа на член 35 од Законот за просторно и урбанистичко планирање... Повеќе → Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за ДУП Градска четврт Ц 01 – Мал Ринг 1

Проштална средба на градоначалникот Богдановиќ со амбасадорката на Србија Дивјак Томиќ

Активности

Денеска градоначалникот на Општина Центар оствари средба со Душанка Дивјак... Повеќе → Проштална средба на градоначалникот Богдановиќ со амбасадорката на Србија Дивјак Томиќ

Во текот на една недела санкционирани 153 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Активности

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Во текот на една недела санкционирани 153 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Санкционирани 143 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Активности

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Санкционирани 143 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Општина Центар во јули започнува со реконструкција на улицата „Орце Николов“

Активности

Општина Центар континуирано работи на исполнување на барањата и потребите... Повеќе → Општина Центар во јули започнува со реконструкција на улицата „Орце Николов“

Официална
ГИС мапа на Општина Центар

Детално за општината

Општина Центар е прва општина во Македонија која го воведе ГИС (Географски Информациски Систем) порталот, со што го олесни и поедностави пристапот на информации до граѓаните за урбанистичкото планирање во општината.

Со воведувањето на оваа технологија, секој оној кој е заинтересиран за урбанистичкото планирање, но и за изгледот на важечките Детални Урбанистички Планови, може од својот компјутер да пристапи до сервисот и да се информира речиси за секој детал во постапката за носење на ДУП-овите.

centar satelitska dupovi i cetvrti
_uploads_thumbs_resize_800x420_348650

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window

Известување!

🔴Невладината организација „Банка за храна" во соработка со службите од Општина Центар обезбедија помош и донација на прехранбеми продукти и основни намирници за живот на граѓаните кои живеат во социјален ризик.
🆘Во изминативе три недели беа обезбедени средства за:
✅ Приматели на социјална помош;
✅ Семејства во социјален ризик;
✅ Згрижувачки семејства;
✅ Стари лица со минимални пензиски примања;
😷 Почитувајќи ги сите мерки на претпазливост и препораките од надлежните институции, овие акции се спроведуваат етапно и со ограничен број на граѓани.
👏 Благодарност до компаниите: Гемак, Лимак и УСЈЕ кои донираа за лицата приматели на социјална помош и својата хуманост, поддршка и солидарност ја покажаа на дело.
☎️ Телефонот за контакт е отворен и сите хумани граѓани и компании можат да не контактираат на 076 313 383.
☎️ Телефонот за контакт е отворен за сите хумани граѓани и компании кои сакаат да донираат можат да не контактираат на 076 313 383.
☎️ Телефонот за контакт на граѓани кои им е потребна социјална еднократна помош можат да не контактираат на 070 233 808.
☎️ Телефонот за контакт за граѓани кои се социјално загорезени и им е потребна храна можат да не контактираат на 076 313 383.

☎️ Телефонот за контакт за дезинфекција и дератизација на влезови е 076 313 387.
☎️ Телефонот за зеленило и хигиена е 076 313 387.

☎️ Телефонот за побарување држачи и гел за дезинфекција обратете се на 078 443 733.