Активности|

Продолжуваат активностите на инспекцијата на Општина Центар – денес отстранети уште нелегално поставени објекти

Секторот за инспекциски работи на Општина Центар и денес продолжува со активностите за отстранување на објектите кои не поседуваат соодветна документација.

Денешната акција опфати еден времен објект – трафика, со димензии 2 х 1,5 метри, кој се наоѓаше на улица „11 Октомври“, во централното градско подрачје, во близина на Црвениот Крст.

Покрај трафиката, инспекциските служби денес отстранија и два помошни објекти – гаражи во населбата Дебар Маало, кои исто така не поседуваат соодветни решенија за поставување.

Откако инвеститорите, односно сопствениците, не постапиле по издадените решенија за отстранување на нелегалните градби во законскиот рок од 3 дена, општината со градежна механизација ги отстрани, а трошокот за отстранувањето ќе падне на товар на инвеститорите.

За дополнително ослободување на јавните површини во Капиштец отстранети се и 11 паркинг блокатори поставени без соодветна документација на улицата „Васил Ѓоргов“.

Comments are closed.

Close Search Window