Активности|

Општина Центар и Министерството за труд и социјална политика ги охрабруваат жртвите на семејно насилство, но и сите граѓани кои се сведоци или имат сознанија за насилство, да го пријават истото на СОС линиите, најблиската полициска станица, центарот за социјална работа, здравствена установа, за да можат стручните лица да постапат и да ги заштитат од сторителот на семејното насилство.

Comments are closed.

Close Search Window