Проекти|

Согласно јавниот повик за реализација на Програмата за намалување на аерозагадувањето за 2019-та година на Владата, Општина Центар поднесе проект и барање за добивање на средства за борбата со аерозагадувањето.

Владата на Општина Центар од Програмата за 2019 издвои износ од 4.000.172 денари, пари со кои ќе се набавуваат горилници на плин (гас), АЦ инвертер клими, ВРФ системи и топлински пумпи, со кои општината и граѓаните ќе придонесат кон прочистувањето на атмосферскиот воздух, особено во зимските месеци.

Comments are closed.

Close Search Window