Образование|

Детските градинки на територија на општина Центар во текот на летниот распуст ќе згрижуваат ученици до 10-годишна возраст од основните училишта на територија на општината и тоа:

ЈУДГОЦ “Р.Ј. Корчагин“ во објект “Палешка“ во ГТЦ  – група од 20-30 ученици

ЈУДГОЦ “Кочо Рацин“ во матичен објект на ул. “Козара“ – група од 30 ученици

ЈУДГОЦ “13 Ноември“ во објект “Парк“ во Дебар Маало – група од 20 ученици.

При поднесување на документи за прием на учениците во детските градинки треба да се приложи вакцинален статус со доказ за примена МРП вакцина.

Comments are closed.

Close Search Window