Активности|

И денес екипи на Општина Центар ги дезинфицираат зградите во делови на општината.

Со средство за дезинфекција темелно се дезинфицираат влезовите, ходниците, заедничките простории и лифтовите, сѐ со цел намалување на опасноста од ширење на зарази, вируси и бактерии, вклучително и вирусот Ковид 19.

Со течен концентрат за дезинфекција и процес на чистење со активен кислород, кој има високо гермицидно дејство, службите на Општина Центар ги дезинфицираат и јавните површини околу зградите во општината.

Концентратот е еколошки, биоразградлив, воопшто не ја загадува околината и делува против сите видови грам-позитивни и грам-негативни бактерии, спори на бактерии, вируси и габички.

Денес се распрскуваа јавните површини во населбата Дебар Маало, а со истата активност ќе се продолжи и во другите делови на општината.

Comments are closed.

Close Search Window