Јавен повик, Култура|

Согласно Јавниот повик за финансиска поддршка на проекти од сите области на културата и Извештајот од Комисијата за рангирање на пријавите од здруженија на граѓани и други организации од областа на културата се финансираат следните проекти во висина од 1.000.000,00 денари.

 

АПЛИКАНТ

ДОДЕЛЕНИ СРЕДСТВА

1. ТИМ ТЕАТРОС К за проект „Центарски улици 2-Светски ден на уметноста“

200.000,00 денари

2. Установа Центар за современи уметности за проект „Просторно скулптурални инсталации“ 90.000,00 денари
3. Крешендо-М Дооел – Скопје, за проект „Џез на пјацетите“ 200.000,00 денари
4. Друштво на филмски работници на Македонија, за проект „Златна рамка 2024 -Трибина за значењето на зачувување на аудиовизуелното наследство“ 120.000,00 денари
5. Здружение на граѓани Концепт за култура за проект „Изложба на фотографии од македонското аудиовизуелно наследство“ 40.000,00 денари
6. Здружение за граѓани за промоција и развој на културата МОДОАРС, за проект „Концерт на Ема Попивода“ 40.000,00 денари
7. Здружение за развој на музиката КРАЈ ВАРДАРОТ за проект „Мирисот на липите“ 60.000,00 денари
8. Еурека културен центар за проект „СЕЌАВАЊА – танцов перформанс“ 60.000,00 денари
9. Здружение Мојот пат за проект „Монмартр во Центар“ 70.000,00 денари
10. Форум за човекови права на Македонците за проект „Омаж за Петре М. Андреевски по повод 90 години од раѓањето“ 40.000,00 денари
11. Едни бруталци ДОО Скопје за проект „Брутална пролет“ 80.000,00 денари

Comments are closed.

Close Search Window