Култура|

АпликантПроектДоделени средства
Здружение за хумано – општествен развој „Проект Среќа“ – Скопје„Детско драмско студио Неверленд“260.000,00 
Српски културно информативен центар СпонаТеатарска претстава на српски јазик “Енциклопедија мртвих“400.000,00
Установа Центар за современи уметности„Урбани топоними“ 300.000,00
Здружение на граѓани Буллфрогс Баллет„Биди пријател направи промена“80.000,00
НВО „ЕСЕ“ Скопје „Да подадеме рака“30.000,00
Ансамбл за народни песни и ора „Скопје“„Годишна програма, изучување и негување на македонскиот фолклор и традиција“30.000,00
Монолит филм ДООЕЛ„Аудио/визуелна поема за Дебар Маало“90.000,00
КУЛТУРА АД Скопје„Да пружиме рака за планета без мака“100.000,00
Здружение Дирекција за култура и уметност на СкопјеСкопско лето 2020“50.000,00
КМК Продукција ДООЕЛ Скопје„Учиме преку актерска игра“100.000,00 
Здружение на граѓани за промоција и развој на културата МОДОАРС„Опера електроника“380.000,00
Здружение за култура и уметност ФАКУЛТЕТ ЗА РАБОТИ ШТО НЕ СЕ УЧАТ„Активно кино за заедницата“60.000,00
Ансамбл за народни игри и песни „Орце Николов“„75 години – повеќе од игра и песна“30.000,00
Друштво за театарски и едукативни дејности „Театар на навигаторот Цветко“„Кино Култура“ 2.000.000,00
АРТ Синема – Меѓународен филмски фестивал Киненова„Еко филм-Еко свест-Еко свет“100.000,00
Фондација за културна и научна афирмација и презентација „Македонија презент“„фестивал СКРИПТ ФЕСТ“30.000,00
Друштво за визуелна комуникација и графички услуги „Ефектива“„Емоцијата има своја боја“ 260.000,00
ЗГ „Контрапункт“„КРИК фестивал за критичка култура: „Овој живот- времето, смртта и општеството во добата на капитализмот“240.000,00
ЗГ „Битрикс Кру“„Танцов крик“ 90.000,00
ЗКУ „Колектив Ветерница“„Во етер“50.000,00
Велимир Жерновски„Таа галаксија, интердисциплинарен проект – сценско изведувачки перформанс“30.000,00
Скопје филм фестивал„Кинемода“50.000,00
Еурека културен центар„Пепелашка во Центар“90.000,00
Еурека културен центар„Центар и се е можно“90.000,00
Издавачка куќа Феникс„Виртуелна библиотека“30.000,00
Интеракција плус„онлајн активности за деца со посебни потреби“30.000,00

Comments are closed.

Close Search Window