Образование|

Под водство на наставничката по музичко образование, Наташа Данаилова Митрова, талентираните ученици на општинското училиште „Кочо Рацин“ освоија голем број први, втори и трети места на државни, регионални и меѓународни натпревари.
Последниот во низата успеси е освоеното прво место на интернационалниот натпревар во хорско пеење во Италија, во октомври 2023 година, со што се се обезбеди учество на училиштето на уште еден натпревар во Римини.
Компетентните просветни работници, како што е наставничката Митрова, со својата ангажираност и иницијатива, ја афирмираат и промовираат општината и државата, заради што заслужуваат пофалба и признание.

Comments are closed.

Close Search Window