Активности, Образование, Спорт и млади|

Листа на стипендисти од основните училишта во Центар за учебната 2022/2023 година.

– Стипендија во висина од 3000,00 денари месечно во областа наука, за осум месеци во текот на учебната 2022/2023 година:

реден број име и презиме бодови училиште
1 Петар Дамјаноски 15,5 ООУ„Димитар Миладинов“
2 Сара Кнежевиќ 9,5 ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“
3 Андрија Младеновиќ 8 ООУ„11 Октомври“
4 Марта Неделковска 7 ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“
5 Бодан Николов 6,5 ООУ„Димитар Миладинов“
6 Елена Јовановиќ 6,5 ООУ„11 Октомври“
7 Димитар Бојаџиев 6 ООУ„11 Октомври“
8 Јаков Геговски 5,5 ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“

– Стипендија во висина од 2500,00 денари месечно во областа наука, за осум месеци во текот на учебната 2022/2023  година:

реден број име и презиме бодови училиште
1 Софија Трајковска 4.5 ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“
2 Магдалена Гиевска 4.5 ООУ„Кочо Рацин“
3 Ангел Мукоски 4 ООУ„Димитар Миладинов“
4 Луна Димитриева 3 ООУ„Димитар Миладинов“
5 Фросина Марковска 3 ООУ„Кочо Рацин“
6 Кирил Атанасов 3 ООУ„11 Октомври“
7 Дамјана Куновска 2,5 ООУ„ Киро Глигоров“
8 Ања Јовановиќ 2,5 ООУ„ Гоце Делчев“
9 Ангела Стефановска 2 ООУ„Кочо Рацин“
10 Катја Календар 2 ООУ„Кочо Рацин“
11 Адријан Арменски 2 ООУ„Кочо Рацин“
12 Симона Георгиевска 2 ООУ„ Киро Глигоров“
13 Михајло Стојановски 2 ООУ„ Гоце Делчев“
14 Надја Стојевска 2 ООУ„11 Октомври“

 

Стипендија од областа на културата во висина од 3.000,00 денари месечно, за осум месеци во текот на учебната 2022-2023 година:

1.Миа Коневски (ООУ „Ј. Х. Песталоци“)

2.Ива Пеливанова (ООУ „Димитар Миладинов“)

3.Теона Боглев (ООУ „„Ј. Х. Песталоци“)

4.Ева Малиновска (ООУ „Коле Неделковски“)

5.Петра Митровиќ (ООУ „Коле Неделковски“)

6.Матеа Николовска (ООУ „11 Октомври“)

 

Стипендија од областа на културата во висина од 2.500,00 денари месечно, за осум месеци во текот на учебната 2022-2023 година:

7.Стефани Јаневска (ООУ „Димитар Миладинов“)

8.Христина Мишковска (ООУ „Гоце Делчев“)

9.Мила Бошковска (ООУ „Кочо Рацин“)

10.Ана Манчева (ООУ Ј.Х. Песталоци“)

11.Теа Јачева (ООУ „Кочо Рацин“)

12.Матеа Станкоска (ООУ „Ј. Х. Песталоци“)

13.Јана Веселинова (ООУ „Димитар Миладинов“)

14.Михаела Костадиноска (ООУ „Гоце Делчев“)

15.Ада Богоевска (ООУ „Коле Неделковски“)

16.Анастасија Трајкоска (ООУ „Кочо Рацин“)

17.Елена Чочоска (ООУ „11 Октомври“)

18.Теодора Стојановска (ООУ „Коле Неделковски“)

19.Антонио Ивановски (ООУ Ј.Х. Песталоци“)

20.Софија Петковска (ООУ „11 Октомври“)

21.Теодор Трајковски (ООУ „Кочо Рацин“)

22.Мартина Китановска (ООУ Ј.Х. Песталоци“)

23.Лука Софрониевски (ООУ „11 Октомври“)

24.Софија Стоименова (ООУ „Киро Глигоров“)

25.Бисера Филиповска (ООУ „Кочо Рацин“)

26.Маша Миташева (ООУ Ј.Х. Песталоци“)

27.Филип Поп-Христов (ООУ „Киро Глигоров“)

28.Јана Негревска (ООУ „Кочо Рацин“)

29.Ивана Крстиќ (ООУ „Киро Глигоров“)

30.Јована Лончар (ООУ „Киро Глигоров“)

31.Елена Кочарева (ООУ „Димитар Миладинов“)

32.Елена Ѓозинска (ООУ „Гоце Делчев“)

33.Марко Балоски (ООУ Ј.Х. Песталоци“)

Стипендија од областа на спортот во висина од 3.500,00 денари месечно, за осум месеци во текот на учебната 2022-2023 година:

1.Михаела Муткова

Стипендија од областа на спортот во висина од 3.000,00 денари месечно, за осум месеци во текот на учебната 2022-2023 година:

2.Матеј Мангаровски

3.Неда Тануровска

4.Георг Фармаковски

5.Даријан Јовановски

6.Атанас Кајчевски

7.Марта Димковска

8.Миа Стоилковска

9.Филип Димовски

10.Павел Крстевски

11.Емилија Велкова

12.Алек Стаматовски

13.Борјана Стојановска

14.Теодор Нановски

15.Емилија Паскоска

16.Горазд Станковски

17.Тома Серафимовски Борозан

18.Јована Атанасовска

19.Дамјан Ивановски

20.Борјан Благоев

21.Матеј Киш

22.Никола Буклески

Стипендија од областа на спортот во висина од 2.500,00 денари месечно, за осум месеци во текот на учебната 2022-2023 година:

23.Стефан Новковски

24.Ангела Ѓурова

25.Нина Гуговска

26.Мариастела Топалоска

27.Кристијан Главинов

28.Илијана Серафимова

29.Марко Татули

 

Comments are closed.

Close Search Window