Јавен повик за поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови на станбени згради во Центар

Активности|

Врз основа на Програмата за измени и дополнувања на... Повеќе → Јавен повик за поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови на станбени згради во Центар

ЈП ПОЦ започнува ноќна акција за отстранување на непрописно паркирани возила

Активности|

Во текот на вчерашната вечер ЈП Паркинзи на Општина Центар... Повеќе → ЈП ПОЦ започнува ноќна акција за отстранување на непрописно паркирани возила

Награда за хуманост за Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ – Статуетка со ликот на Св. Мајка Тереза за проектот „Банка на храна“

Активности|

Вчера вечер, на свеченото доделување посланија за хуманост... Повеќе → Награда за хуманост за Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ – Статуетка со ликот на Св. Мајка Тереза за проектот „Банка на храна“

Дневен ред за 34-та седница на Совет

Совет|

Дневен ред за 34-тата седница на Советот на Општина Центар,... Повеќе → Дневен ред за 34-та седница на Совет

Одржана свечена церемонија по повод отворањето на ООУ „ Киро Глигоров“ – Богдановиќ: Децата од Капиштец ќе учат во ново, и на овие простори, најмодерно училиште

Активности, Образование|

Под слоганот „За среќно детство“, денеска во присуство на... Повеќе → Одржана свечена церемонија по повод отворањето на ООУ „ Киро Глигоров“ – Богдановиќ: Децата од Капиштец ќе учат во ново, и на овие простори, најмодерно училиште

Соопштение за јавност

Активности, Образование|

Почитувани, Новото општинско училиште „Киро Глигоров“ во... Повеќе → Соопштение за јавност

Во изминатата седмица санкционирани 207 паркирани возила во општината

Активности|

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка... Повеќе → Во изминатата седмица санкционирани 207 паркирани возила во општината

Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Активности, Образование, Прес|

По повод почетокот со работа на новото основно општинско... Повеќе → Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Активности|

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко... Повеќе → Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Конкурс за доделување на годишната награда „Феникс“ на Општина Центар за 2019-та година

Активности|

Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и... Повеќе → Конкурс за доделување на годишната награда „Феникс“ на Општина Центар за 2019-та година

Close Search Window