Проекти|

Прифатени проекти и одобрени средства по Конкурс за финансиска поддршка на проекти од сите области на културата:

Апликант Проект Доделени средства
Тијана Периќ „Сонувам“ 20.000,00
Друштво на ликовни уметници на Македонија – Скопје Годишна програма 60.000,00
Невладина организација „ЕСЕ“ – Скопје „  Инклузивен музички хепенинг “ 20.000,00
Друштво за продукција, трговија и услуги КМК Продукција ДООЕЛ-Скопје „ За нашиот Горан “ 170.000,00
Ана Пандевска „ Амбиенти “ 50.000,00
Здружение Ансамбл на народни игри и песни „Орце Николов“ „ Методика на Македонски народни ора“ “ 20.000,00
Ивица Стојановски -Фиц „Денот на пролетта“ 110.000,00

 

Установа Центар за современи уметности-Скопје „ Изложби во мобилна/монтажна галерија “ 60.000,00
Здружение за уметност и наука „Факултет за работи што не се учат“ „ Кога зградите би зборувале “ 30.000,00
Здружение на граѓани за промоција и развој на културата МОДОАРС-Скопје „ Суперсоничен концерт “ 60.000,00
Друштво за визуелна комуникација и графички услуги „Ефектива“ „ Меѓународен фестивал за литература и илустрација за деца ЛИТЕРА “ 60.000,00
Марко Ковачевски – независен уметник „ Изработка на дигитални модели од Скопскиот брутализам “ 80.000,00
Петра Митровиќ „ Концерт во живо “ 20.000,00
Викторија Рангелова Петровска „ Интерактивен театарски перфоманс …стапици… “ 200.000,00
Соња Димовска „ Меѓународна ЕКС ЛИБРИС изложба “ 20.000,00
Сандра Темова „ Подвижен културен бран во Општина Центар-Скопје “ 20.000,00

                                                          вкупно           1.000.000,00

Comments are closed.

Close Search Window