Одржана свечена церемонија по повод отворањето на ООУ „ Киро Глигоров“ – Богдановиќ: Децата од Капиштец ќе учат во ново, и на овие простори, најмодерно училиште

Активности, Образование|

Под слоганот „За среќно детство“, денеска во присуство на... Повеќе → Одржана свечена церемонија по повод отворањето на ООУ „ Киро Глигоров“ – Богдановиќ: Децата од Капиштец ќе учат во ново, и на овие простори, најмодерно училиште

Соопштение за јавност

Активности, Образование|

Почитувани, Новото општинско училиште „Киро Глигоров“ во... Повеќе → Соопштение за јавност

Во изминатата седмица санкционирани 207 паркирани возила во општината

Активности|

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка... Повеќе → Во изминатата седмица санкционирани 207 паркирани возила во општината

Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Активности, Образование, Пресс|

По повод почетокот со работа на новото основно општинско... Повеќе → Почнува со работа новото основно општинско училиште во населбата Капиштец – ООУ „Киро Глигоров“ ги отвори вратите за првите ученици

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Активности|

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко... Повеќе → Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Конкурс за доделување на годишната награда „Феникс“ на Општина Центар за 2019-та година

Активности|

Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и... Повеќе → Конкурс за доделување на годишната награда „Феникс“ на Општина Центар за 2019-та година

ООУ „Киро Глигоров’ ја стартува новата учебна година – Приемот на првите ученици е на 2 септември

Образование|

Општина Центар информира дека новото општинско училиште во... Повеќе → ООУ „Киро Глигоров’ ја стартува новата учебна година – Приемот на првите ученици е на 2 септември

Продолжение на 32-ра седница на Совет на Општина Центар

Совет|

Советот на Општина Центар, денес 29.8.2019 (четврток), ќе го... Повеќе → Продолжение на 32-ра седница на Совет на Општина Центар

Санкционирани 259 возила на територија на Општина Центар

Активности|

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка... Повеќе → Санкционирани 259 возила на територија на Општина Центар

Новото основно училиште во општина Центар ќе го носи името „Киро Глигоров“ – Советот на општина Центар го усвои името избрано на јавна анкета

Образование|

На денешната 33-та седница, Советот на Општина Центар го... Повеќе → Новото основно училиште во општина Центар ќе го носи името „Киро Глигоров“ – Советот на општина Центар го усвои името избрано на јавна анкета

Close Search Window